
Typ produktu
Cukiernictwo i Piekarstwo | PRENUMERATA

Czasopismo „Cukiernictwo i Piekarstwo” jest w pełni skoncentrowane na branżach: piekarskiej, cukierniczej, lodziarskiej i karmelarskiej. Cechuje nas wysokiej jakości zawartość merytoryczna, a także największa spośród pism branżowych na rynku liczba niezależnych autorów.
Publikujemy praktyczne artykuły z bogatą dokumentacją zdjęciową, informujemy o nowościach rynkowych i innowacyjnych rozwiązaniach, przybliżamy światowe trendy, koncepty włoskich i francuskich mistrzów, opinie eksperckie, prezentujemy ciekawe tutoriale, wywiady ze znanymi specjalistami, relacjonujemy najważniejsze w kraju i na świecie wydarzenia branżowe oraz ułatwiamy decyzje zakupowe poprzez tworzenie przeglądów maszyn i urządzeń. Poza tym unowocześniliśmy stronę graficzną naszego pisma, aby dostarczało wiedzę w jak najbardziej czytelny sposób i jednocześnie cieszyło oko. „Cukiernictwo i Piekarstwo” to obowiązkowa lektura każdego cukiernika, piekarza i lodziarza!
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukierniczo-piekarskie receptury 2017

Ekskluzywny album z recepturami cukierniczo-piekarskimi zgrupowanymi wokół najważniejszych świąt i wydarzeń w ciągu roku powstał przy współpracy z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej. Prezentowane w nim receptury pomogą rozwinąć własną firmę oraz umożliwią Państwu zapoznanie się z najnowszymi trendami cukierniczo-piekarskimi.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Receptury lodziarskie 2017

„Receptury lodziarskie” to po raz pierwszy wydany w Polsce album zawierający unikalne receptury lodziarskie. Ogromny postęp w zakresie maszyn do produkcji lodów oraz komponentów lodziarskich przyniósł całkiem nowe możliwości. Potrzebne są jednak konkretne rozwiązania, by je wykorzystać. Klienci są coraz bardziej wymagający.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 4/2018

Wydanie ślubno-komunijne.
W numerze m.in. czy istnieje magiczna receptura? – opinie światowych mistrzów, rozmowa z włoskim piekarzem Nico Carluccim, jak tworzyć receptury piekarskie?, recepta na idealny biszkopt, polepszacze piekarskie, lemon curd, ubijanie mas cukierniczych, przegląd ubijaczek, zasady tworzenia mas czekoladowych, tutoriale – niepowtarzalny tort komunijny i literkowe ciasto, oraz bezpieczeństwo zdrowotne cukierniczo-piekarskich produktów.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 3/2018

Wydanie wielkanocne.
W numerze m.in. zasady łączenia kolorów w cukiernictwie, co wpływa na wzrost cen pieczywa?, obróbka ciasta przed wypiekiem, kopa śląska, bagietkowa rozmaitość, mazurek i baranek wielkanocny, chlebowy pudding, narzędzia i akcesoria do dekorowania, lecytyna w produkcji mas czekoladowych, wywiad z właścicielką Caffè e Gelato Italia, lody kakaowe czy czekoladowe?, żonkil i prymula na wielkanocny stół – tutorial, akryloamid w żywności i zakaz handlu w niedzielę.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 1-2/2018

W numerze niezwykłe piekarnie za granicą.
Polecamy: wywiad z polskim piekarzem Markiem Chmielarzem, obróbka ciasta przed wypiekiem (spoczynek, dojrzewanie i dzielenie ciasta), olej palmowy, kaszubski sernik z ziemniakami, rury poznańskie, semifreddo, ciasto arlekin, jak wybrać odpowiednią krajalnicę?, tutoriale, rynek branży cukierniczej, sukcesja przedsiębiorstwa, zmiany przepisów w zakresie zatrudnienia i wynagrodzenia oraz prezentacje krajalnic.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 12/2017

Wydanie świąteczne.
W numerze m.in. kondycja słodkiego sektora, podsumowanie 2017 roku w branży, klasyfikacja zakładów rzemieślniczych, produkcja pierników, wypieki z dodatkiem mąki jęczmiennej, poznańskie rogale świętomarcińskie, tatarczuch, red velvet cake, Montebianco, gorąca czekolada, jak kupować maszyny i urządzenia?, świąteczne tutoriale oraz prezentacje urządzeń cukierniczych.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11/2017

Głównym tematem wydania jest zdrowa rewolucja w piekarni i cukierni.
W numerze m.in. wywiad z Roberto Botturim – szefem kuchni i atletą, zastosowanie oleju roślinnego w piekarstwie, wypieki ze szpinakiem, przetwory owocowe, oliwa z oliwek w czekoladzie, substancje spulchniające ciasto, Schwarzwälder Kirschtorte, nietypowe formy pieczywa, uroki konkurencji, chłodnictwo, przegląd urządzeń chłodniczych oraz co zrobić, gdy konkurent nieprawidłowo oznacza towary.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 10/2017

Wydanie na Halloween.
W numerze m.in.: wywiad z Arielem Segesserem, Halloween w Polsce, sytuacja na rynku hurtowym, gazy techniczne i spożywcze, metody utrwalania żywności w cukiernictwie i piekarstwie, wyroby z kaszą jaglaną, cantuccini, tozzetti i scroccadenti, nietypowe dodatki do chleba, rogalikarki, świat czekoladowych trendów, kontrole zewnętrzne w zakładach piekarsko-cukierniczych oraz tutoriale Minionek na Halloween i Cukiernicze hokus-pokus.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 9/2017

Głównym tematem wydania jest odpowiedź na pytanie „Dokąd zmierza cukiernictwo?”
W numerze m.in. brak pracowników – rosnący problem rzemiosła, prestiż słodkiego zawodu, technologiczne uwarunkowania procesu miesienia ciasta, figi i daktyle, kakao czy karob?, syropy cukrowe, wyroby piekarskie z mąką kasztanową, zuccotto, jak ubijać masy? – technologia produkcji i maszyny, bezcukrowe masy czekoladowe oraz tutoriale „Wiatr w żagle!” i „Tort opona off-road”.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni