Typ produktu
Laboratorium – Przegląd Ogólnopolski | nr 2/2019
Temat numeru: Nanocząstki projektowane czy wszystko jest pod kontrolą?
W numerze: badania dla przemysłu odlewniczego, Laboratorium Badań Strukturalnych i Analiz Chemicznych WO AGH, materiomika - pomost łączący naukę o materiałach z naukami o życiu
Polecamy: biofilmy w systemach dystrybucji wody do spożycia – uwarunkowania, zagrożenia, metody eliminacji
Dostępność: brak towaru
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 3-4/2024
II Wydanie 3-4/2024 poświęcone jest własnościom i pomiarom z uwzględnieniem szczególnie możliwości polskich laboratoriów badawczych. Jak się rozwija Narodowa Sieć Metrologii Współrzędnościowej, Metrologia w skali makro – jak zmieniają się polskie laboratoria metrologiczne, Wyznaczanie parametrów materiałowych przy użyciu testu oprzyrządowanej twardości, Metody łamania wiórów w obróbce skrawaniem – cz. II, Ocena ryzyka a odporność sieci i systemów informatycznych na incydenty cyberbezpieczeństwa, Analiza procesu spawania plazmowego – cz. I
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 1-2/2024
Zrównoważony rozwój w przemyśle stalowym. Pokonywanie wyzwań na zglobalizowanym rynku, Rozwój materiałów i procesów w druku 3D: wizja projektu SynAM pod kierownictwem Politechniki Śląskiej, Zmiany składu chemicznego i struktury zachodzące w procesie cięcia stali niestopowej plazmą powietrzną, Metody łamania wiórów w obróbce skrawaniem.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 11-12/2023
Nowe przepisy dotyczące maszyn, Metody sztucznej inteligencji w zastosowaniu do przewidywania właściwości materiałów, Analiza możliwości kształtowania rowków za pomocą wysokociśnieniowego strumienia wodno-ściernego w stopie aluminium, Kontrola głębokości wtopienia w czasie rzeczywistym w procesie spawania laserowego z wykorzystaniem interferometrycznego pomiaru odległości − cz. I, Zainteresowanie przedsiębiorstw wdrażaniem nowoczesnych technologii, Wpływ przemian alotropowych na właściwości fizykochemiczne cyny, Jeśli nie przewidzimy katastrofy, na pewno będzie katastrofa, czyli jak się programuje roboty przemysłowe, Obróbka cieplna w procesie kwalifikowania technologii spawania łukowego stali – cz. II
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Stal Metale & Nowe Technologie | nr 9-10/2023
Proces mikrowiercenia stopu Inconel 625 z zastosowaniem obróbki sekwencyjnej, Badania smarów łożysk tocznych w przemyśle, Opracowanie procesu technologicznego na przykładzie imadła maszynowego, Struna diamentowa. Maleńkie narzędzie o wielkich możliwościach, Obróbka cieplna w procesie kwalifikowania technologii spawania łukowego stali – cz. 1
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Fastener | nr 1/2023
Główny tematem „Fastenera” 1/23 są meblowe nakrętki pazurkowe. W numerze znajdują się również artykuły o: właściwościach mechanicznych stali, roli cynku w ochronie przeciwkorozyjnej stali, AI w procesach produkcji stali, lewych gwintach, Inteligentnej Fabryce. Wydanie posiada także dodatek z artykułami w języku angielskim.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Fastener | nr 1/2022
Czasopismo „Fastener” powstało w odpowiedzi na potrzeby odbiorców zajmujących się elementami złącznymi. To jedyne w Polsce czasopismo w pełni poświęcone tej dziedzinie przemysłu. Jego ściśle określona tematyka pozwala na zapoznanie się z zagadnieniami rynku łączników, który rozwija się w Polsce w bardzo szybkim tempie.
Dostępność: brak towaru
Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 11-12/2022
W grudniowym wydaniu „Cukiernictwa i Piekarstwa” podsumowujemy rok 2022 i koncentrujemy się na zbliżających się świętach Bożego Narodzenia.
W numerze można znaleźć artykuły: Sytuacja w branży pod koniec 2022 roku, aromatyczne ciasta piernikowe, włoskie i francuskie receptury na Boże Narodzenie oraz tutorial na dekoracyjne ciasteczka bożonarodzeniowe. Piszemy też m.in. o: francuskich makaronikach, kształtowaniu chleba.
Dostępność: brak towaru
Cukiernictwo i Piekarstwo | Skompletuj swoją biblioteczkę!
Kupuj taniej w zestawie!
Ten zestaw to dla każdego cukiernika i piekarza absolutny must-have! Znajdziesz w nim wydania „Cukierniczo-piekarskich Receptur”, z pięciu ostatnich lat. Nie masz ich w swojej piekarsko-cukierniczej biblioteczce? Kup je w zestawie i oszczędzaj!
Oszczędzasz 335 zł!
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni