Cukiernictwo i Piekarstwo | nr 3/2018

Dostępność: dostępny
Cena: 23,00 zł 23.00
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
ilość egz.
dodaj do przechowalni

Opis

W numerze 3/2018 znajdziesz także:
Trendy
– Rola kolorów w cukiernictwie – zasady łączenia

Raport
– Galopująca inflacja. Co wpływa na wzrost cen pieczywa?

Technologie, surowce, receptury
– Obróbka ciasta przed wypiekiem. Cz. II – formowanie, rozrost wstępny i rozrost końcowy
– Bagietkowa rozmaitość

Tradycyjne wypieki
– Mazurek wielkanocny
– Wielkanocny baranek. Tradycja i symbolika świąt Wielkiej Nocy
– Kopa śląska. Promujmy regionalne polskie smaki!

Z różnych stron świata
– Chlebowy pudding. Sposób na wykorzystanie czerstwego chleba

Maszyny i urządzenia
– Małe rzeczy do wielkich dzieł. Narzędzia i akcesoria do dekorowania

Świat czekolady
– Lecytyna. Ważny dodatek w produkcji mas czekoladowych

Rynek lodów
– Lody kakaowe czy czekoladowe?

Wywiad
– Caffè e Gelato Italia. Bogactwo zapachów i smaków. Rozmowa z właścicielką Żanetą Nogą

Krok po kroku
– Żonkil i prymula. Kwiaty na wielkanocny stół

Warto wiedzieć
– Akryloamid. Kontrolowanie poziomu w żywności

PRAWO
– Zakaz handlu w niedzielę. Co będzie czynne, a co zamknięte?

Rynek
– Sigep 2018. Produkty szyte na miarę

Prezentacje produktów

 

Dane techniczne

Typ produktu Czasopisma

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl